harmoni energi zonterapi logo
Harmoni & Energi Zonterapi

Zonterapi & Reflexologi i Växjö

Zonterapi - en uråldrig teknik och naturlig lösning för smärta och hälsoproblem

Zonterapi är en form av alternativ medicin där man använder grepp, tryck, massage och strykningar på specifika punkter på fötterna för att lindra smärta och förbättra hälsan. Dessa punkter är kopplade till olika organ och delar av kroppen, så genom att trycka på dem kan man påverka dessa organ och förbättra deras funktion.

Behandlingen utförs vanligtvis med hjälp av en terapeut som använder sig av sina händer eller speciella verktyg för att trycka på punkterna. Behandlingen kan vara avslappnande och kan hjälpa till att reducera stress och oro.

Zonterapi kan hjälpa till att lindra smärta och obehag i olika delar av kroppen, inklusive rygg, huvud, fötter och ben. Det kan också förbättra cirkulationen och hjälpa till att förebygga och lindra olika sjukdomar.

Jag är en utbildad zonterapeut och erfaren i att utföra zonterapi och kan hjälpa dig att hitta rätt punkter för att lindra dina specifika besvär. Boka en tid för en behandling idag och känn skillnaden!
Zonterapi på en fot

3D Fotzonsterapi

Den 3dimensionella zonterapin bygger på ett strukturellt tänk där fotens olika vävnader alltid har sin motsvarighet i kroppens strukturer: Fotens muskler motsvarar kroppens muskler, fotens skelett motsvarar kroppens skelett och leder osv.. Denna form av zonterapi har tagits fram av Henrik Hellberg, som även ändrat på vissa zoner (jämfört med klassisk zonterapi) så de har nu fått sin rätta plats där de motsvarar rätt kroppsdel och organ. Efter världskongresser i reflexologi är den nu internationellt erkänd och således den naturliga fortsättningen på den klassiska zonterapin.

3D fotzonsterapi kan hjälpa till att lindra smärta och obehag i olika delar av kroppen, inklusive rygg, huvud, fötter och ben. Det kan också förbättra cirkulationen och hjälpa till att förebygga och lindra olika sjukdomar.

Behandlingen är säker, icke-invasiv och kan anpassas till varje individs unika behov. Boka en tid för en 3D fotzonsterapi behandling idag och upplev skillnaden!

Jag använder mig av omvänd handgreppsteknik, vilket innebär att jag arbetar främst med fingrarna, motsvarande tummar i klassisk zonterapi.